keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Kyllä risoo...

Noin kuukausi takaperin keskiviikkona oli postiluukusta tipahtanut tiedoituslappunen, jossa eräs firma kertoi tekevänsä talonyhtiössämme seuraavan viikon tiistaista lähtien ilmaventtiilien/-röörien puhdistuksen. Lapussa kehoitettiin viipymättä ottamaan yhteyttä mikäli ei jostain syystä sovi, että he tulevat yleisavaimella sisään tai jos asunnossa on lemmikkejä tms. No, mieheni soitti seuraavana päivänä lapussa olleeseen numeroon sopiakseen jonkin aamun, jolloin tulisivat meille ensimmäisenä, koska minulla olisi yövuorot meneillään juuri niinä päivinä, kun he hommiaan olivat tulossa tekemään. ( Enkä tosiaankaan halua herätä päivällä kesken unien siihen, että vieraita äijiä laukkaa kämppään sisään. Varmaan ymmärrätte... ) Vastaukseksi tuli vain, että kyseinen henkilö on jossain kokouksessa eikä siis voi nyt keskustella asiasta, mutta jos palaisimme maanantaina asiaan uudestaan niin sitten... 
No, maanantain tullen otin minä puhelimen kouraan ja soitin tälle miehelle sopiakseni asiat kuntoon, mutta kuinka ollakkaan; ei onnistunut! Hän sanoi minulle ettei vielä tiedä mistä talosta aloittavat ja millä aikataululla etenevät. Mutta jos palaisin asiaan huomenna niin sitten jo tietävät paremmin. No niin varmaan olisi syytä, kun hommien oli kerran tarkoitus alkaa huomenna. Voi hitsi sentään! Tiistaina sitten soittaessani TAAS hänelle, saatiin vihdoin asiat sovittua. Siis 3 soittoa yhden pienen asian järjestämiseksi. Huh, huh.

Viime viikon keskiviikkona meinasin "repiä pelipöksyni" heti alkuun, kun näin taas postiluukusta tippuneen lappusen samalta firmalta, joka tällä kertaa oli tulossa vuorostaan tekemään ilmamäärien mittaus - ja säätöhommia kyseisten venttiilien parissa.  Ja heti huomenna sekä ylihuomenna. Kas vain, kun oli taas yövuorot alkamassa, joten ei muuta kuin puhelinta kouraan, koska "Jos se ei jostain syystä ole mahdollista, tulisi viipymättä ilmoittaa numeroon..." Tällä kertaa saimme heti sovittua ajan eli perjantai aamulla klo 9 jälkeen heti, kun ovat vain saaneet avaimet isännöitsijältä. Pikaisesti mies vielä lisäsi, että joutuvat siis palauttamaan avaimet torstaina ja hakemaan ne taas uudestaan perjantai aamulla. Hieman moinen minua ihmetytti, mutta pääasia oli, että ajankohta oli sovittu.
Myös mieheni rupesi kummastelemaan moista "avainjärjestelyä" ja päätti kysyä asiaa isännöitsijältä, koska sattumoisin oli talonyhtiömme hallituksen kokous tuon viikoin torstai-iltana. Ja kuinka ollakkaan; VALEHTELI minulle tuo hemputin "ilmaröörienrassaaja" !! Eivät kuulemma joutuneet palauttamaan avaimia kuin vasta perjantai iltapäivällä hommien päätteeksi. Kysymys kuuluukin, että; miksi valehteli? ( Olimmehan jo päässeet sitä ennen yhteisymmärrykseen sopivasta ajankohdasta ) No, ainoa positiivinen asia oli se, että työmiehet olivat kuitenkin asiallisia ja vikkeliä toimissaan. Joskin pieni miinus vielä kaiken edeltäneen lisäksi tuli siitä, että unohtivat kytkeä huippuimurin taas päälle päivän päätteeksi. Hieman oli tunkkainen ilma kämpässä, kunnes ilmeisesti naapurimme oli soittanut päivystävälle talonmiehelle illalla, joka kävi tuon "huipparin" päälle laittamassa iltapuhteekseen. 

Että näin "kitkattomasti" sujuivat hommat tämän firman kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti