keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Ei saisi yleistää

Kylläpä rupesi v....tamaan, kun luin Tuulilasi - lehdestä ( 11/2013 ) kolumnin, jossa mies kirjoitti näin:

"Jos kysyt naiselta, mitä tarkoittaa facelift, hän alkaa puhua kasvojen kohentamisesta. Jos    vastaajana on mies, hän alkaa puhua autoista."

No huh, huh! Voiko joku todellakin kirjoittaa tuollaista yleistävää soopaa vielä nykypäivänä?! En suostu uskomaan, että olen ainoa poikkeus ( joka vahvistaa säännön ) joukossa, koska minulle ei todellakaan tule mikään kirurgisesti operoitava naamataulu mieleen tuosta sanasta, vaan vain ja ainoastaan autot

Myönnän kyllä auliisti, että pidän erityisen paljon autoista ja autoilusta ( en tosin useinkaan niistä törttöilevistä "kanssa-autoilijoista", jotka onnistuvat jo pienen matkan aikana saamaan hermoni riekaleiksi... ), mutta en usko olevani ainut nainen, joka edes hieman autoista ymmärtää ja tykkää.

Autolla ajo on parhaimmillaan ihanan vapauttava ja nautinnollinen kokemus. Tosin siihen nautinnon määrään saattaapi hieman vaikuttaa se ajopeli, joka takapuolen alla sattuu olemaa. Hienointa se on mielestäni silloin, kun:


  1. Ajettavuus on hyvä ( Ohjauksen tarvitsee olla sopivan jämäkkä ja tunnokas, jotta tuntuma tiehen on koko ajan kuskilla hallussa. )
  2. Konepellin alta löytyy riittävästi "hummia", jottei jää jalkoihin. ( Kamalampaa ei juuri ole kuin se, että painat kaasun pohjaan ja ..... mitään ei tapahdu! )
  3. Mahdollisimman vähän nappuloita ohjaamossa, koska... no, vähän on monesti myös riittävästi.
  4. Eikä ole tietysti pahitteeksi, jos se menopeli vielä näyttääkin hyvältä  =)


Itse kävin juuri viime viikonloppuna mieheni kanssa autokaupoilla ja saimme kaupat aikaan! Nyt vain sitten pitää malttaa odotella muutama kuukausi, jotta vielä saa sen uuden ( joskin hieman tehottomamman ja ei niin linjakkaan kuin nykyinen automme on ) BMW:n persauksen alle. Joulu siis tulee meille tänä vuonna hieman myöhässä  =)


P.S  Palatakseni vielä tuohon kolumnistiin... Haluaisin tietää, mitäköhän hänen mielestä meille naisille tulee mieleen sanasta turbofarkut?! Miehille ( ja minulle! ) se tietysti meinaa turbolla varustettuja farmari - mallisia autoja...

Vielä lopuksi toivon kaikille hyviä hermoja ja sitä myöten mukavia ajohetkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti